Om mig

Mitt foto
Det blotas fortfarande till Oden, Freja och Tomten i Sverige. Tomten får gröt till jul och Freja firas vid midsommar. Den forna seden, asatron, har överlevt in i det moderna samhället och återupptäcks av nya generationer hedningar. Bra böcker om hedendom och asatro har länge saknats och därför ger Mimers Källas Förlag ut hednisk litteratur. I “Ord om Sed – Hedniska betraktelser vid dagens början” har vi samlat hedniska betraktelser från livsåskådningsprogrammet “Vid dagens början i Sveriges radios P1. I "På gudarnas stigar" talar makterna till oss via poeten och musikern Johan Sandström.

tisdag 21 juni 2011

På gudarnas stigar - ute nu!

Mimers källas förlag kan stolt presentera sin andra bok: På gudarnas stigar! Av den hedniske poeten och musikern Johan Sandström. En poesisamling där makterna är närvarande både mellan raderna och rent konkret. Baksidestext beskriver boken bra:

”Johan Sandström bjuder läsarna på en vandring längs slingriga stigar; stundtals bland mosstäckta stenar och gamla, mörka träd och stundtals under surrande elledningar. Han blandar hudnära naturupplevelser med filosofi och strofer som för tankarna till koaner i sin enkelhet, och hela tiden skimrar gudarnas närvaro – som värmedallring över vägen eller så stiger de fram och möter oss, ansikte mot ansikte. I På gudarnas stigar möter vi en hednisk poet med musik i språket och en okonstlad närhet till livets stora och små ting.”

Det känns väldigt kul för Mimers källas förlag att kunna publicera en diktsamling som uppföljare till förra årets bok Ord om sed – hedniska betraktelser vid dagens början, som var en samling reflexioner som tidigare sänts i Sverige Radio.

http://booksondemand.e-butik.se/?artnr=2297

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197882917

1 kommentar:

  1. Tack Johan!
    Gott att höra Din text nu när jag ska hålla en Ceremoni och Bröllop för ett ungt par vid Lagaoset, där Lagan å möter havet i Laholmsbukten!
    Äring och Frid!

    SvaraRadera